Over ons | Museum van

Over ons

Het Tropenmuseum in Amsterdam, het Afrika Museum in Berg en Dal en Museum Volkenkunde in Leiden zijn musea van wereldculturen, en sinds april 2014 met elkaar gefuseerd. In de vaste tentoonstelling en regelmatig wisselende exposities worden objecten getoond uit de hele wereld die stuk voor stuk een menselijk verhaal vertellen.

Verhalen over universele menselijke thema’s zoals rouwen, vieren, versieren, bidden of vechten. Ze maken nieuwsgierig naar de enorme culturele diversiteit die de wereld rijk is. Van Afrika tot Azië, van Nieuw-Guinea tot Latijns-Amerika, van Geisha tot de Boeddha, van mens tot mens. In het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde ontdek je dat mensen wereldwijd ondanks de verschillen, hetzelfde zijn.

Met onze musea koesteren en restaureren we objecten van over de hele wereld voor alle Nederlanders. Dus ook voor jou. Want achter onze objecten gaan authentieke verhalen schuil die je iets wezenlijks kunnen vertellen over het leven van mensen. Vrijwel ieder object is geladen met een universele en dus herkenbare emotie. Waardoor je leert hoe je op het meest essentiële niveau, het emotionele, verbonden bent met mensen waar ook ter wereld. Hoe meer je leert over andere culturen en over hoe deze elkaar hebben beïnvloed en elkaar nog steeds beïnvloeden, hoe meer je beseft dat we ondanks onze inspirerende verschillen eigenlijk allemaal gewoon hetzelfde zijn: mensen.

Wil je meer weten over ons? Bezoek dan onze website of bekijk onze LinkedIn pagina.