Partners | Museum van

Partners

Dit project is mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij, ProRail en NS. Dankzij hen hebben we het verblijf op het station tot een ware ontdekkingsreis kunnen maken. 

Lees hieronder wat het initiatief 'MUSEUM VAN' zo bijzonder maakt:

“De depots van musea in Nederland zijn ware schatkamers, vol bijzondere objecten. De BankGiro Loterij vindt ‘MUSEUM VAN' een goed voorbeeld van hoe je, op een originele en toegankelijke manier, deze anders verborgen gebleven collectie kan laten zien. Daarom heeft de BankGiro Loterij, met dank aan haar deelnemers, een bijdrage geleverd aan dit bijzondere project.”

Michiel Verboven, managing director BankGiro Loterij

“Door mee te doen aan het MUSEUM VAN draagt ProRail bij aan een prettig verblijf op de perrons. Zo verbinden we mensen, landen en culturen en past deze unieke samenwerking prima bij onze missie: ProRail verbindt, verbetert, verduurzaamt. Prachtige en alledaagse voorwerpen uit de depots van het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde, krijgen de kans om in onze nieuwe transparante wachtruimtes gezien te worden. Reizigers kunnen makkelijk even binnenlopen om te genieten van de verschillen én de overeenkomsten van de culturen om ons heen. Dat maakt het verblijven op onze perrons inspirerend en het wachten aangenamer."

Astrid Bunt, directeur stations ProRail

“NS vindt aangename, veilige en schone stations van groot belang voor de reizigers. Om dit te versterken proberen we reizigers aangenaam te verrassen om het reizen met NS en het verblijven op de stations zo prettig mogelijk te maken. Het project MUSEUM VAN is daar een fantastisch voorbeeld van. Niets leuker om voor of na een treinreis even de tijd te nemen om op een culturele ontdekkingstocht te gaan. Het station is daarvoor een verrassende locatie en we zijn zeer verheugd om dit samen met het Nationaal Museum van Wereldculturen, ProRail en de BankGiro Loterij te doen.”

Jeroen Alting von Geusau, Regiodirecteur NS