Laatste week MUSEUM VAN Filemon - te zien op station Zwolle

Laatste week: Museum van Filemon op station Zwolle

Tot en met zondag 22 oktober is het MUSEUM VAN Filemon nog te zien op perron 3/5 van station Zwolle. De laatste kans om deze bijzondere objecten die een wereldwijde blik op vruchtbaarheid geven te zien voordat zij terug gaan naar het depot van het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde. Het MUSEUM VAN reist daarna verder naar het eindstation in het Tropenmuseum, waar vanaf vrijdag 3 november het MUSEUM VAN Yvette van Boven te zien is.
 
MUSEUM VAN Filemon 
Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde (samen Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen) vroegen tv-presentator Filemon Wesselink op zoek te gaan naar verborgen schatten in het enorme depot van de musea, waar maar liefst 375.000 objecten worden beheerd. In het depot vond Filemon diverse objecten uit de hele wereld die een wereldwijde blik geven op vruchtbaarheid.
In een speciaal omgebouwde wachtruimte op perron 3/5 van station Zwolle worden Filemons favorieten uit het depot tot en met zondag 22 oktober tentoongesteld. De drie musea maken op deze manier samen met BankGiro Loterij, ProRail en NS deze verborgen schatten niet alleen openbaar buiten de museummuren, maar brengen ze ook naar het publiek toe. 
 
MUSEUM VAN reist verder
Na het MUSEUM VAN Filemon Wesselink, Soufiane Touzani, Kenny B en Floortje Dessing is het vanaf 3 november de beurt aan Yvette van Boven. De tv-kok sluit de reis door het land van dit bijzondere project af in eigen huis, het Tropenmuseum. Yvette zocht in het depot naar objecten uit de wereldwijde eetcultuur. Het MUSEUM VAN Yvette is van 3 november tot en met het einde van het jaar te bezoeken in het Tropenmuseum. Ook alle andere mini musea zijn daar terug te vinden op video.
 
Kijk voor meer informatie op www.museumvan.nl 

Noot voor redactie:
voor meer informatie kunt u contact opnemen met Karin Flierman PR Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen karin.flierman@wereldculturen.nl tel: 088 0042 815

MUSEUM VAN Filemon
Downloaden JPG (1.04 MB)
MUSEUM Van Filemon
Downloaden JPG (1011.25 KB)